(ვიდეო)ძეხვეული ისეთივე საშიშია ადამიანის ორგანიზმისთვის, როგორც თამბაქო – ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის ექსპერტების დასკვნა

ძეხვი

ძეხვეული, სოსისები და ლორი რომ ჯანსაღი პროდუქტი არ არის, ამაზე ინფორმაცია ყველას გვაქვს. მაგრამ ამ ინფორმაციას კიდევ უარესი დაემატა. ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის ექსპერტებმა გადამუშავებული ხორცი სერიოზულ კარცეროგენების რიცხვს განაკუთვნეს. კვლევამ აჩვენა, რომ ყოველ დღიურად 50 გრამი ძეხვეულის (ლორის) მიღება კოლორეკტალური კიბოს (კუჭ-ნაწლავის კიბო) წარმოქმნის მიზეზია (18 პროცენტით). 

დაწერე კომენტარი