ექსპერტებმა კიბოს გამომწვევი პროდუქტები დაასახელეს

 Which-ის ცნობით ექსპერტებმა კიბოს მეტ-ნაკლებად გამომწვევი პროდუქტების სია წარმოადგინეს.

იმ საკვები პროდუქტების სიაში, რომლებიც ნაწლავის და კუჭის სიმსივნის წარმოქმნის რისკს ზრდიან, წითელი გადამუშავებული ხორცი აღმოჩნდა. მწარმოებლები შენახვის ვადას ახანგრძლივებენ და მისი საგემოვნებო თვისებების გასაუმჯობესებლად ნიტრატებს ამატებენ, რაც ძირითადად კანცეროგენებს წარმოადგენენ. სპეციალისტები აცხადებენ, რომ დღეში 50 გრამი ასეთი ხორცის მიღებაც კი კიბოს რისკს 18%-ით ზრდის.

ავთვისებიან სიმსივნეს წარმოქმნის შაქარიც. მიუხედავად იმისა, რომ მეცნიერებს ჯერ არ დაუდგენიათ კავშირი ტკბილეულსა და ონკოლოგიას შორის, მისი ხშირი მიღება ჭარბწონიანობას იწვევს, რომელიც, თავის მხრივ, კიბოს განვითარების რისკს ზრდის.

დაავადების წარმოშობის ალბათობის შესამცირებლად ექსპერტები მომხმარებელს მწვანე ჩაის, ბროწეულის, ცხიმიანი თევზის, კურკუმას, ბოსტნეულის და ხილის მიღებას ურჩევენ.

პოპულარული

"ოპააა კუკური... დაასკდი... 26 წლის ბიჭი მყავს... ეწევა კიდევაც, მაგრამ ტრაკს არ აძლევს... დედა მოტ***ბო თქვენ" - "ოცნების" აქტივისტი ქალები (ვიდეო)
როგორ დააღწია კაზინოს თავი "ოცნების" აქტივისტმა, რომელმაც აქციაზე თვალის ჩაკვრით დაამახსოვრა საზოგადოებას თავი
ნუცა ბუზალაძემ ყველა დაჩრდილა - გოგონას სუპერსექსუალური ცეკვა, რომელმაც უამრავი კომპლიმენტი მიიღო (ვიდეო)
"მითხრა მთლიანად გაიხადეო...ღმერთს ვფიცავარ, რომ დედამ არაფერი იცოდა" - ბავშვთა პორნოგრაფიის საქმის შემზარავი დეტალები (ვიდეო)
დაწერე კომენტარი