ექსპერტებმა კიბოს გამომწვევი პროდუქტები დაასახელეს

 Which-ის ცნობით ექსპერტებმა კიბოს მეტ-ნაკლებად გამომწვევი პროდუქტების სია წარმოადგინეს.

იმ საკვები პროდუქტების სიაში, რომლებიც ნაწლავის და კუჭის სიმსივნის წარმოქმნის რისკს ზრდიან, წითელი გადამუშავებული ხორცი აღმოჩნდა. მწარმოებლები შენახვის ვადას ახანგრძლივებენ და მისი საგემოვნებო თვისებების გასაუმჯობესებლად ნიტრატებს ამატებენ, რაც ძირითადად კანცეროგენებს წარმოადგენენ. სპეციალისტები აცხადებენ, რომ დღეში 50 გრამი ასეთი ხორცის მიღებაც კი კიბოს რისკს 18%-ით ზრდის.

ავთვისებიან სიმსივნეს წარმოქმნის შაქარიც. მიუხედავად იმისა, რომ მეცნიერებს ჯერ არ დაუდგენიათ კავშირი ტკბილეულსა და ონკოლოგიას შორის, მისი ხშირი მიღება ჭარბწონიანობას იწვევს, რომელიც, თავის მხრივ, კიბოს განვითარების რისკს ზრდის.

დაავადების წარმოშობის ალბათობის შესამცირებლად ექსპერტები მომხმარებელს მწვანე ჩაის, ბროწეულის, ცხიმიანი თევზის, კურკუმას, ბოსტნეულის და ხილის მიღებას ურჩევენ.

პოპულარული

შოკისმომგვრელი ფაქტი - 13 წლის დები ძმისგან დაორსულდნენ, დედამ იცოდა და ბიჭს ხელს აფარებდა
გინესის რეკორდსმენი, ყველა დროის ყველაზე წარმატებული სუპერმოდელი ჟიზელი 39 წლის გახდა(ფოტოები)
"გაოგნებული ვუყურებდი, როგორ რისკავდი იმიჯით, შვილებით, ცოლით, სიცოცხლით...თავს საშინლად ვგრძნობ, მაგრამ ბედნიერი ვარ, რომ აქედან დამარცხებული გახვედი და არა ეროსივით მკვდარი" - მაიკო ლომიძე
"ქიბარ ხალვაში "რუსთავი2-ში" იყო შემთხვევით და ფორმალურად" - ბიძინა ივანიშვილის აღიარება (ვიდეო)
დაწერე კომენტარი