ექსპერტებმა კიბოს გამომწვევი პროდუქტები დაასახელეს

 Which-ის ცნობით ექსპერტებმა კიბოს მეტ-ნაკლებად გამომწვევი პროდუქტების სია წარმოადგინეს.

იმ საკვები პროდუქტების სიაში, რომლებიც ნაწლავის და კუჭის სიმსივნის წარმოქმნის რისკს ზრდიან, წითელი გადამუშავებული ხორცი აღმოჩნდა. მწარმოებლები შენახვის ვადას ახანგრძლივებენ და მისი საგემოვნებო თვისებების გასაუმჯობესებლად ნიტრატებს ამატებენ, რაც ძირითადად კანცეროგენებს წარმოადგენენ. სპეციალისტები აცხადებენ, რომ დღეში 50 გრამი ასეთი ხორცის მიღებაც კი კიბოს რისკს 18%-ით ზრდის.

ავთვისებიან სიმსივნეს წარმოქმნის შაქარიც. მიუხედავად იმისა, რომ მეცნიერებს ჯერ არ დაუდგენიათ კავშირი ტკბილეულსა და ონკოლოგიას შორის, მისი ხშირი მიღება ჭარბწონიანობას იწვევს, რომელიც, თავის მხრივ, კიბოს განვითარების რისკს ზრდის.

დაავადების წარმოშობის ალბათობის შესამცირებლად ექსპერტები მომხმარებელს მწვანე ჩაის, ბროწეულის, ცხიმიანი თევზის, კურკუმას, ბოსტნეულის და ხილის მიღებას ურჩევენ.

loading...

პოპულარული

ერთიანი ოპოზიცია ოლიგარქის დასამარცხებლად ახალ ფრონტს ხსნის: 2020-ის არჩევნებზე თბილისში მაჟორიტარობის კანდიდატები ცნობილია
უმძიმესი კადრები სამტრედიიდან, სადაც ავარიას ხუთი ადამიანის სიცოცხლე ემსხვერპლა (ვიდეო)
რუსმა პორნოვარსკვლავმა მართლმადიდებლობაში შეტანილი წვლილისთვის პუტინისგან ჯილდო მიიღო
უმძიმესი ავარია სამტრედიის შესასვლელთან - დაღუპულია ხუთი ადამიანი
დაწერე კომენტარი